استنلس استیل چیست ؟
استنلس استیل نوعی فولاد ضدزنگ می باشد و ویژگیهایی که آن را متمایز از فولاد معمولی می کند این است که در مقابل برخورد هوا و رطوبت به آن لک نمی شود و زنگ نمی زند و به ان فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل می گویند زیرا در ان آلیاژی از آهن , نیکل با حداقل 11% کروم وجود دارد که این خاصیت را به استنلس استیل بخشیده و به عنوان یک محافظ و در آن عمل می کند اگر خراشی روی سطح ایجاد شود این لایه می تواند خودش را ترمیم کند عوامل ضد زنگ بخشیدن به این نوع فولاد به وجود آمدن لایه کروم بسیار چسبنده که ضحامتش چیزی حدود 100 آنگستروم می باشد . امروزه فولاد ضد زنگ در کلاسها استیل 201 ، 202 ، 301 ، 304 ، استیل 316 ، 321 ، 347 ، 420 و 430 در تولید لوله و ورق و میلگرد بکار گرفته میشود و در تولید انواع حفاظ و نرده استیل و درب و پله کاربرد دارد . همراه ما باشید با :
- انواع فولاد ضدزنگ
- خواص استنلس استیل
- میله گرد استنلس استیل چیست ؟
- قیمت میلگرد استیل
تولید نرده استیل استنلس
انواع فولادضد زنگ
- فولادضد زنگ آستنیتی
- فولاد ضد زنگ مارتنزیتی
- فولاد ضد زنگ دوپلکس
- فولاد ضد زنگ رسوب سخت شونده
فولادهای زنگ نزن به 5 دسته تقسیم می شوندکه در ادامه به آنها اشاره می کنیم”
فولاد ضد زنگ آستنیتی
تولید حدود دو سموم فولاد مربوط به این نوع فولاد ضد زنگ می باشد در فولاد ضد زنگ آستنیتی , قابلیت انجام حرارتی روی خود را ندارند و در همه دماها دارای نوعی زیر ساخت یکسان می باشند زیرا ساختار کریستالی , مکعبی وسط – وجهی دارند و ریز ساختار آن با آلیاژکردن نیکل , منگنز , و نیتروژن برای محافظت ریز ساختار آستینی در تمام دماها می باشد .
فولاد ضد زنگ مارتنزیتی
این نوع فولاد ضد زنگ به عنوان فولاد ضد زنگ مهندسی , فولاد ضد زنگ ابزاری و مقاوم در برابر خزش مورد استفاده قرار میگیرند .
فولاد ضد زنگ دوپلکس
فولاد ضد زنگ دوپلکس میکروساختار آستننیتی و فریتی را دارد آنها با کروم بالا , درصد کمی مولیبدن و نیکل با درصدی کمتر از فولاد ضد زنگ مشخص شده و استحکامی دوبرابر دارند .در استنلس دوبلکسی نوع 1.4462 پرمصرف ترین آنها می باشد .
فولاد ضد زنگ رسوب سخت شونده > این نوع فولاد ضد زنگ مقاومت در خوردگی آنها برابر با فولادهای آستنیتی می باشد و می توان آنها را توسط سخت کاری رسوبی کرد .
استنلس استیل چه خاصیتی دارند ؟
استنلس استیل یا همان فولاد ضد زنگ در برابر خراش و خوردگی مقاوم هستند و می توانند خود را ترمیم کنند , مقاوت بالای اتها در برابر حرارت , می تولن آنها را بازیافت کرد , دارای طول عمر بالا در مقابل هزینه کم ,
میلگرد استنلس استیل چیست ؟
میله گرد استیل یا آلیاژ استیل در مواردی مانند شفت استیل , لوله غیر سایز استیل و ….کاربرد دارد در کشورمان گرد استیل , 304 , استیل 316 , استیل 321 , میلگرد استیل 420 تهیه و تولید می شود اگر می خواهید بدانید که استیل است یا نه می توان از با آهن ربا آن را امتحان کرد .
قیمت میلگرد استیل
قیمت میلگرد استیل 304 به تولید ان بستگی دارد که در ایران تهیه شود یا تولیدات کارخانه های خارج از کشور باشد
کاربرد استنلس استیل
استنلس استیل 430
این نوع استنلس استیل در سینگ ظرفشویی , توالت , طراحی نجهیزات داخلی , ظروف آشپزخانه مانند کارد و چنگال , روکش و پشت بام ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند .
استنلس استیل 304
از این نوع استنلس استیل درابزار پخت و پز , سینگ , کارد و چنگال تجهیزات سلف , بیمارستان و مواردی دیگر مورد استفاده قرار می گیرد .
استنلس استیل 321
از این نوع استیل در اجزای کوره , تجهیزات در معرض دمای بالا و سیکل های آبی استفاده می شود
کاربرد لوله استیل در تولید نرده
از مهمترین کاربردهای لوله استیل استنلس به تولید نرده و حفاظ استیل اختصاص پیدا میکند . لوله هاس استیل به دلیل ویژگیها و خواص مکانیکی بینظیری که دارند میتوانند بهترین گزینه برای تولید انواع نرده راه پله ها و حفاظ های نرده ای باشند . این ویژگیهای عبارتند از : مقاومت به خوردگی های سطحی و حفره ای بالا ، مقاومت به دمای بالا ، مقاومت به اکسایش بالا و در نتیجه کیفیت ظاهری عالی و صیقلی لوله استنلس استیل . کاربرد نرده استیل تولید شده از لوله ها نیز عبارتند از :
- کاربرد در حفاظ نرده راه پله
- کاربرد در نرده های دکوری جلوی ساختمان
- استفاده در نرده حفاظ تراس ساختمان
- استفاده در حفاظ نرده ای بالکن
- استفاده در نرده کشی های دکوری پارتیشن بندی های ساختمان
تولید نرده استیل با بهترین قیمت
کاربرد استنلس استیل در حفاظ های استیل
بیشتر گزینه های کاربرد استنلس استیل در حفاظ های استیل با نرده های استیل که در بالا ذکر شد مشترک میباشند بجز مواردی که در زیر ذکر میشود . حفاظ ها به دلیل اینکه خیلی در نمای ساختمان و دکوراسیون یک بنا به چشم می آیند توصیع میشود که از استیل یا لوله هایی با روکش استیل تولید شوند . بدین دلیل تقاضای مصرف کنندگان به تنوع در طرح حفاظ های جدید میتواند موضوع کاربرد فولاد ضد زنگ را گسترده تر کند . کاربردهای دیگری که از استنلس استیل در تولید حفاظ های استیل میتوان ذکر کرد عبارتند از :
- تولید راه بند تشریفاتی استیل نمایشگاهی
- کاربرد قفسه های حفاظ استیل فروشگاه و…
- کاربرد در تولید هندریل استیل راه پله
- تولید انواع اسپایدر استیل محافظ شیشه
- تولید پایه اسپیگوت محافظ شیشه
درباره حفاظ استیل بیشتر بدانید
تعریفی از استنلس استیل
اولین فولاد ضد زنگ توسط آقای هارلی بررلی دانشمند انگلیسی در سال 1916 تهیه گردید استنلس استیل یا فولاد ضدزنگ به دلیل وجود حدودا 11در صد کروم در آن بر خلاف فولاد های معمولی در برابر فرسایش مقاوم بوده همچنین دارای استحکام بالا و عدم تغییر رنگ در محیط های مرطوب می باشد به دلیل کروم موجود بر سطح فلز لایه چسبنده ایجاد شده و ضخامتی 100 آنگستروم ایجاد می کند که مانع تماس با اکسیژن و رطوبت که دلیل مهم در فراسیش می باشد جلوگیری کرده زمانیکه فولاد ضد زنگ بریده یا خراش داده می شود کروم سریعا اکسید می شود و سطح را ترمیم می کند در استنلس استیل علاوه بر کروم عناصر دیگری مانند مولیبدن و نیکل وجود دارد نیکل سبب انعطاف پذیری و مولیبدن نیز در آلیاژ های که مربوط به پروژه های دریایی و وجود کلراید در آب از آن استفاده می شود مرتیط می شود .
- انواع فولاد ضد زنگ
- فولاد زنگ نزدن دوبلکس
- کاربرد استنلس استیل
- مشخصات استیل 316
انواع فولاد ضد زنگ
استنلس استیل Austenitis300
استنلس آستنیتی احاوی 16 تا 25 درصد کروم و تا 35 در صد نیکل را دارا میباشند سری 300 پر کاربرد ترین فولادهای ضد زنگ می باشد در این نوع وجود 7 درصد نیکل باعث فرم پذیری ان شده است این محصول دارای قابلیت جوشکاری , از نوع نگیر و مورد استفاده در دمای بالا می باشد عناصر تشکیل دهنده ان نیز بستگی به محیط مربوط به کار دارد .
استنلس استیل Frritic400
در استنلس استیل فریتی مقاومت انها بالا بوده اما در آن نیکل وجود ندارد و نسبت به فولادهای استنیتی کاربرد کمتری دارند حالت انعطاف پذیری و قابلیت جوشکاری ندارند همچنین قیمت آن نیز ارزانتر می باشد .کروم استنلس فریتی 11 تا 27 درصد می باشد و مقدار کمی نیکل و یا بدون نیکل است این نوع 4 دسته اول ( 10 تا 14 در صد کروم) , دسته دوم ,(14 تا 18 درصد کروم) دسته سوم (شبیه به دسته دوم بوده اما عناصر موجود در ان مانع از رشد دانه ها و شکنندگی در جوش می شود ) دسته چهارم ( به دلیل وجود مولیبدن و مقدار بشتری کروم که باعث استحکام ان شده است )
فولاد زنگ نزن مارتزینی
ابن نوع فولاد به عنوان فولادی مقاوم در برابر خزش کاربرد دارد و به چهار دسته (اهن – کروم – کربن ) , (آهن – کروم – نیکل – کربن ) , ( گریدهای پیر سخت کاری شونده ) و ( گرید مقاوم در برابر خزش ) دسته بندی می شود .
فولاد آستنیتی – فریتی
این دسته از فولاد ساختار متالورژیکی را دارا می باشد در این نوع مقداری نیکل و کروم وجود دارد که آنرا انعطاف پذیر و مستحکم می کند
فولاد زنگ نزن دوبلکس
مقاومت فولاد دوبکس دارای کیفیتی بهتر نسبت به استنلس نوع بگیر و نگیر دارند و از پر کاربردترین انها نوع 1.4462 می باشد
کاربرد استنلس استیل
- استیل 430 (سینک ظرفشویی , توالت , کارد و چنگال , ظروف آشپزخانه و….)
- استیل 304 (تجهیزات سلف بیمارستان , مواد عذایی و داروسازی ,لوله کشی آب , نفت و گاز , حفاط درب و نرده و…)
- استیل 316 ( پروژه های دریایی و آب شیرین , پتروشیمی , لوله های مخازن , صنایع کاغذ و خمیر سازی , لوله کشی )
- استیل 309 ( قطعات کوره , ظروف دمابالا , و غیره )
مشخصات استیل 316
در استیل 316 علاوه بر کروم به دلیل وجود مقداری مولیبدن مورد استفاده درصنایع دریایی , پروژه های دریایی و مناطق مرطوب و حاوی کلراید استفاده می شود زیرا علاوه بر استحکام بالا در برابر خوردگی می باشد این نوع استنلس استیل دارای شکل پذیری عالی , قابلیت جوشکاری ,و همچنین در حرارت بالا قابل سخت شدن نمی باشد .
مشخصات
|
ابعاد | قیمت |
استیل نسوز 310 | 2000 در 1000(ضخامت 2 میل) | 143000
|
ورق استیل 310 | 6000 در 1500 (ضخامت 2 میل ) | 143000
|
ورق استنلس استیل310 | 1000 در 2000 (ضخامت 3 میل) | 143000 |
ورق نسوز (اروپایی ) | 2000در1000 (ضخامت 1 میل ) | تماس بگیرید
|
ورق نسوز (اروپایی ) | 3000 در 1500(ضخامت 1 میل ) | تماس بگیرید .
|
ورق استیل 309 | 2500 در 1250 (ضخامت 2 میل) | 115000
|
ورق استیل 309 | 6000 در 1500 (ضخامت 12 میل) | 119000
|
استنلس استیل نسوز
در فولاد ضد زنگ ویژگی که آن را متمایز از فولاد معمولی می کند آلیاژ هایی چون کروم , نیکل منگنز , مس و عناصری دیگر می باشد که در چهار دسته آستنیتی , فریتی , دوبلکس و مارتنزیتی دسته بندی می شوند , با توجه به مبزان آلیاژ های موجود در هر کدام دارای ویژگیهای مخصوص به خود هستند استنلس استیل نسوز شاخه ای از استیل می باشد که از ویژگی های بارز آن مقاومت در برابر حرارت بالا و در برابر پوسته شدن به دلیل وجود درصد بالای عناصر مثل کروم و نیکل می باشد استیل های 309, 310, 321 همگی از استنلس استیل نسوز می باشند .
- انواع استیل نسوز
- فولاد نسوز 4841
- تحمل دمایی استیل 316
- قیمت آهن نسوز
انواع استیل نسوز
استیل 309
استیل 309 معروف به نگیر خاصیت غیر مغناطیسی داشته همچنین قابلیت جوشکاری است , این نوع در برابر حرارت بالای1100 مقابل فرسایش بسیار مقاوم می باشد همانطور که اشاره کردیم مقدار کروم و نیکل در آن میزان بیشتری نسبت به نوع 304 به کار رفته است و در موارد بسیاری مورد استفاده قرار میگیرد .
استیل 310
استیل 310 به آستنیتی نیکل و کروم شناخته می شود این محصول نیز مانند نوع 309 به دلیل وجود میزان بالاتر کروم و نیکل دارای مقاومت بالا در دمای 1100 درجه در برابر فرسایش می باشد .
استیل 321
این نوع استیل شاخه ای از استیل نسوز می باشدشبیه به نوع 304 بوده اما به دلیل وجود بیشتر میزان تیتانیوم موجود در آن دارای مقاومت خزشی و عدم خوردگی و فرسایش در محیط های شرجی و مرطوب بوده , در برابر اسیدهای خورنده دارای مقاومت بالا و همچنین قابلیت شکل پذیری و فرم دهی را نیز دارا می باشد .
فولاد نسوز 4841
فولاد نسوز 4841 به دلیل میزان بیشتر کروم و نیکل با مقاومت بالا در حرارت 1250 درجه سانتیگراد که در میان آلیاژ های استیل متحمل می شود غیر مغناطیسی , مقاوم در برابر خوردگی و فرسایش همچنین قابلیت جوشکاری می باشد مورد استفاده در
- محفظه های بازپخت
- تجهیزات اتاق پخت
- جعبه های عملیات حرارتی
- المنت های برقی
- موتور جت و سبد های لعاب کاری و……
تحمل دمایی استیل 316
بعد از استیل 304 استیل 316 از پر مصرفترین نوع در میان فولادهای ضد زنگ آستنیتی می باشد که شامل 16 درصد کروم 8 درصد نیکل و 2 درصد مولیبدن است این نوع در پروزه های دریایی حاوی کلراید و در برخورد با اسید های خورنده مقاومت خوبی از خود نشان داده ومثل نوع 309 و 310 تحمل خوبی در مقابل حرارت بالا داشته و ترجیحا در دمای بالا مورد استفاده قرار می گیرند .
مقاومت حرارتی استیل 304
یکی از پر استفاده ترین گرید در استیل سری 300 در دسته استیل های آستنیتی که خاصیت مغناطیسی ندارند می باشد این سری شامل استیل سری 303 , 304 , 305 , 316 , 321 و 347 می شود در این بین سری 304 و بعد از آن سری 316 مصرف بیشتری دارد سری 304 دارای 18 درصد کروم و 8 در صد نیکل می باشد دلیل استفاده بیشتر از این سری مقاومت عالی آن در برابر خوردگی انعطاف پذیری و جوش پذیری خوب سری 304 است از این رو این گرید بیشترین مصرف را در سازه ها و صنایع مختلف می باشد در ادامه به مشخصات شیمیایی , میزان مقاومت حرارتی استیل 304 , نوع شکل پذیری آن می پردازیم .
- مشخصات استیل 304 چیست ؟
- مقاومت حرارتی استیل 304 چگونه است ؟
- مقاومت به خوردگی استیل 304
- سخت کاری و کاربرد استیل 304
- مشخصات استیل 316 چیست ؟
- قیمت استیل 304
نمونه کارهای نرده استیل تکنو استل را ببینید
مشخصات استیل 304 چیست ؟
استیل 304 متشکل از 18 درصد کروم , 8 درصد نیکل , 07/ کربن , 2 درصد منگنز , 045/ فسفر , 030/گوگرد , 75/ سیلسیم , 01/ درصد نیتروژن و مقدار متعادل آهن می باشد . سری 304 معادل استیل ضد زنگ Cr19Ni1006 در کشور چین (GB/ T 20878-2007 )است .اگر چه این نوع فولاد در این کشور بسیار رایج است اما نام استیل سری 304 از ایالات متحده نشأت گرفته است .
مقاومت حرارتی استیل 304 چگونه است ؟
مقاومت حرارتی استیل 304 بدین گونه است که توسط عملیات حرارتی قابل سخت شدن نیست .
آنیل ؛ حرارت دهی تا 1120 درجه سانتی گراد و تسریع در عمل سرد شدن استریپ های نازک بار در هوا سرد شده اما کلفت بارها برای به حداقل رساندن کاربید ها باید در آب سرد شوند .
مقاومت به خوردگی استیل 304
علاوه بر مقاومت حرارتی استیل 304 این نوع به دلیل مقاومت بالا در برابر فرسایش و خوردگی مورد استفاده در اکثر محیط ها می باشد اما مورد استفاده در محیط های کلرایدی نبوده و باعث ایجاد خوردگی حفره ای می شوند در دمای بالاتر از 60 درجه خوردگی تنش اتفاق می افتد .
سخت کاری وکاربرد استیل 304
این نوع استیل انعطاف پذیری خوب و خواص کششی خوبی داشته و این قابلیت باعث شده که اشکال پیچیده و طرح های مختلف را بتوان در آن ایجاد نمود .از ورق استیل سری 304 در صنایع غذایی , صنایع دکوراتیو , بسته بندی محصولات لبنی و نوشیدنی ها , تولید مبدل های حرارتی , صنایع شیمیایی , نساجی , معماری , صنعت حمل و نقل به عنوان غلطک , وسایل آشپزخانه و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار میگیرد .
مشخصات استیل 316 چیست ؟
یکی دیگر از گرید های پر مصرف سری 300 استیل 316 می باشد این سری کیفیت بالاتری نسبت نوع 304 دارد اما از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به سری 304 داشته تنها تفاوت آن در قیمت بالا استیل 316 می باشد این نوع دارای 10 تا 14 درصد نیکل , 18 درصد کروم , 2 تا 3 درصد مولیبدن , 08/ کربن , 2 درصد منگنز , 045/ درصد فسفر , 030/ گوگرد , 75/ سیلسیم , 01 / نیتروژن می باشد .
قیمت استیل 304
استنلس استیل قیمت مشخصی نداشته و به دلیل نوسانات و عواملی چون قیمت نفت و دلار هر چند ساعت یک بار به روز می شود یکی دیگر از عوامل موثر در قیمت استیل 304 ضخامت های ورق تولیدی است که بین 3/ تا 50 میلی متر متغییر می باشد در صورت نیاز به مشاوره در خرید ورق استنلس استیل می توانید با شماره های موجود در سایت تماس حاصل نمایید .
مقاله بسیار جامع و کاملی بود. ممنون ازتون .
ارادتمند شما . سپاس