مقالات مرتبط با فلز

جوش شیاری چیست ؟

جوش شیاری

جوش شیاری چیست ؟

جوشکاری یکی از بهترین و قدیمی ترین روش های جوش مورد استفاده در صنعت برای اتصال دو قطعه می باشد , فرآیند جوشکاری متناسب با نوع مواد مورد استفاده یا محل انجام آن راه کارهای مختلفی را پیش روی مهندسان که به نوعی با جوشکاری سر و کار دارند قرار میدهد , جوشکاری یکی از حوزه های بسیار وسیع بوده که از بخش های مختلفی تشکیل شده است ؛ اتصالات متنوعی در جوشکاری استفاده شده که از پر استفاده ترین آنها می توان به جوش شیاری اشاره نمود . تکنو استیل تولید کننده انواع حفاظ بانکی و حفاظ نرده های استیل ضد زنگ با طرح های روز حفاظ در خدمت شماست . برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما بمانید با  :

  • جوش شیاری چیست ؟
  • انواع جوش های شیاری
  • انواع جوش های شیاری بر حسب میزان نفوذ جوش و لبه آماده سازی شده
  • کاربرد جوش های شیاری چیست ؟
  • فاکتورهای مهم در انتخاب نوع جوش های شیاری
  • تفاوت جوش گوشه و شیاری چیست ؟

ساخت انواع حفاظ بانکی استیل

جوش شیاری چیست ؟

جوش شیاری یا groove Weld بوده که با نفوذ کامل اکثرا برای انتقال کامل نیروی اعضایی در ساخت اسکلت فلزی که از طریق این نیروی اتصال متصل می شوند کاربرد دارند ؛ اتصال بال تیرآهن به بال ستون برای انتقال کل نیروی فشاری یا کششی بال به ستون از طریق جوش های شیاری با نفوذ کامل یک نمونه از موارد استفاده از این نوع اتصال می باشد .

انواع جوش های شیاری

  • جوش های شیاری نیم جناغی
  • جوش های شیاری جناغی یا V شکل
  • جوش های شیاری گونیایی یا لبه مربعی
  • جوش های شیاری لاله ای یا U شکل
  • جوش های شیاری نیم لاله ای یا J شکل
  • جوش های شیاری لبه اریب
  • جوش های شیاری نیم جناغی لبه گرد
  • جوش های شیاری جناغی لبه گرد
ساخت و نصب پله استیل در تهران

انواع جوش های شیاری بر حسب میزان نفوذ جوش و لبه آماده سازی شده

جوش های شیاری با نفوذ ناقص یا جزئی :

در این نوع جوش شیاری , مواد جوش به عمق درز بین دو قطعه به طور کامل نفوذ نکرده و ریشه آن از پشت کار دیده نمی شود ؛ سایز این نوع با عمق پخ مساوی نیست ( پخ به حفره ای که مواد درون آن ریخته می شود اطلاق می شود ) , نفوذ ناقص چیزی نیست که یک طرح مایل به آن باشد در نتیجه برای عدم این اتفاق به دو روش عمل می کنند , باز گذاشتن و تنظیم فاصله ریشه جوش که در آن فاصله ریشه تا ابتدای جوش به طور دقیق چک شده و جوشکار مطمئن می شود که موادجوش کاملا درون شیار نفوذ کرده باشد ؛ روش دیگر استفاده از پشت بند بوده که در جوش های سیاری مهم است برای این کار از یک فلز یا سرامیک به عنوان پشت بند استفاده می کنند و آن را در محل ریشه جوش متصل می نمایند استفاده از پشت بند هزینه جوشکاری را کاهش می دهد زیرا موجب می شود الکترود و فلز جوش هدر نرود .

جوش شیاری با نفوذ کامل :

جوش با نفوذ کامل به عمق درز و شیار نفوذ کرده و از طرفی سایز آن با عمق پخ برابر است این نوع بهترین نوع جوشکاری محسوب می شود .

انواع جوش های شیاری بر حسب لبه آماده سازی شده به دو گروه یک طرفه و دو طرفه تقسیم می شونددر نوع یک طرفه تنها یک لبه را آماده سازی کرده و در نوع دو طرفه هر دو لبه آماده می شوند .

کاربرد جوش های شیاری چیست ؟

جوش شیاری برای اتصال لب به لب , گونیا و سپری می باشد اما در این بین بیشترین استفاده آن در اتصالات لب به لب می باشد در اتصالات لب به لب اجرای این اتصال با و بدون استفاده از پیش بند صورت میگیرد .

فاکتورهای مهم در انتخاب نوع جوش های شیاری

برخی معیار ها برای انتخاب نوع جوش های شیاری شامل مواردی از قبیل , هزینه , میزان استحکام مورد نیاز , خواص مکانیکی و خواص فیزیکی مورد نظر و محل استفاده از قطعه می باشد .

تفاوت جوش گوشه و شیاری چیست ؟

جوش گوشه و شیاری به طور کلیبا یکدیگر متفاوت هستند ؛ در نوع شیاری تمام ی بخشی از ضخامت قطعه در محل اتصال ذوب شدهو در نتیجه تشکیل جوش می دهد اما در جوش نبشی منطقه ای که ذوب می شود خارج از درز بین دو قطعه است .

طرح های جدید حفاظ بانکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *